Perustiedot

SHETLANNINPONI, TAMMA
RAUTIAS, 102cm
s. 02.09.2019

valjakkopainotus - noviisi

kasv. Playground Ponies
om. Rooa VRL-14564

VH00-000-0000

Meriitit

-

Kuvagalleria


© VRL-00884

Playground's Ratatoskr

" Scurrying up and down the Norse tree of life is Ratatoskr, a squirrel with a taste for mischief. Ratatoskr may have big responsibilities as a messenger for the gods, but she doesn't accept her duties meekly. This crafty squirrel puts her own spin on her role - and is also regarded as a troublemaker. "

KURREN PÄIVÄKIRJA & HOITO-OHJEET

Vanhojen viikinkiuskomusten mukaan nimensä saanut pörröinen ponivarsa saapui meille syksyn sekä nousevan myrskyn pimentämänä iltana. Jumalien viestinviejänä toimineen oravan mukaan nimetty tamma toi mukanaan viestin ylemmiltä tahoilta ja pääsimme laittamaan sille karsinaa valmiiksi otsalampun sekä ledilyhtyjen valossa, kun sähköt katkesivat koko läänistä. Myrskyn vaiko tamman syytä - ken tietää, mutta harmaita hiuksia tämä pieni shetlanninponi on aiheuttanut meille aina saapumisestaan asti.

Norjan mytologiassa Ratatoskr tunnetaan oravana, joten meidän rautiasta ponia ollaankin alettu kutsumaan Kurreksi. Kurre on kyllä nimensä ansainnut, sillä tamma niittää mainetta kylän velmuna hovinarrina, jolla on aina pientä pilkettä silmäkulmassa. Ilkeä Kurre ei ole, eikä pahansuopa, mutta huumorintaju, hermot sekä kärsivällisyys ovat kyllä toisinaan koetuksella tämän ponin kanssa. Kurre on aina siellä missä tapahtuu - tai pikemminkin siellä tapahtuu, missä Kurre on, ja milloin sitä etsitään kissojen, koirien sekä taivaasta pudonneiden vihreiden miehien kanssa naapurin mummojen kukkapenkeiltä tai tamman ikiomalta spontaanilta metsäretkeltä lähimetsästä. Tamma on karkaamisen mestari ja käyttää salamannopeasti hyödykseen kaikki auki jääneet salvat sekä portit - tai sen hyväuskoisen keltanokan riimunarun päässä, joka erehtyy ponin suloisesta sekä kiltistä ulkomuodosta.

Kurre tykkää testata kaikki uudet tuttavuudet ja esitellä heille kaikki tietämänsä ilkikuriset temput. Karsinassa tamma yleensä käyttäytyy suhteellisen kiltisti ja sen saa hoidettua ilman sen suurempia ongelmia - takin napostelua sekä harjojen heittelemistä lukuunottamatta. Varsinaiset temppuilut alkavatkin yleensä karsinan ulkopuolella. Talutettaessa Kurren kanssa saa olla tarkkana, sillä tamma ottaa hatkat heti, jos sille vain antaa siihen tilaisuuden. Muutenkaan Kurre ei ole oikein ikinä oppinut kävelemään taluttajan kanssa mitenkään kovin nätisti, vaan milloin se hyppii edellä, poikkoilee omille reiteilleen tai rynnii menemään kaikista mahdollisista kuralätäköistä taluttaja perässään. Uusien tuttavuuksien kanssa tamma saattaa myös heitellä etu- ja takapäätään, mutta napakalla komentamisella kyseinen käytös yleensä loppuu.

Kurren kanssa ei ole pahemmin harrastettu mitään selästä käsin, sillä pienen kokonsa takia sen selkään sopisivat vain pienimmät ratsastajat, mutta luonteeltaan Kurre ei oikein ole lastenratsu. Sen sijaan tamman kanssa ollaan keskitytty kärryajeluihin ja kaikenlaiseen muuhun aktiviteettiin. Kärryjen edessä Kurren motto tuntuu olevan se, että aina pitää päästä täysiä. Ihan aina pitäisi päästä painelemaan sata lasissa. Kurresta meidän piti leipoa valjakkoponi ja potentiaalia siltä siihen hommaan löytyisikin, mutta toistaiseksi saadaan paiskia kyllä töitä pidätteiden sekä ylipäätänsä niiden ohjeiden kuuntelemisen suhteen. Raviponihommiakin ollaan mietitty, koska siellä tamma pääsisi toteuttamaan itseään ja juoksemaan pää viidentenä jalkana. Sisuakin tältä pieneltä sisupussilta todellakin löytyisi ja tamma todellakin tahtoo aina olla ensimmäisenä joka paikassa. Toistaiseksi ravurin ura on kuitenkin tyssännyt siihen, että nopeampien ja vähän isompien lajitovereiden painaessa ohi vaihtaa Kurre todella herkästi laukalle. Lempparipuuhaa tällä hetkellä Kurren kanssa onkin mettäkärryilyt, sillä siellä tamma kulkee huomattavasti rauhallisemmin ja nätimmin, kuin treenikentällä.

Matkustettaessa Kurre on vähän levoton, mutta niin kauan kun ruokaa on tarpeeksi ja ei jouduta pysähtymään kovin usein liikennevaloihin, niin tamma ei ala rymistelemään. Keskustan läpi ajettaessa ja punaiseen aaltoon jouduttaessa Kurre protestoi pysähtymisiä sekä kunnan liikenneinsinöörejä hyvin äänekkäästi. Kisapaikoilla tai muuten kotipihasta poistuttaessa Kurren kanssa saa välillä hävetä silmät päästään. Tamma tykkää esitellä suloisia rodeoponin taitojaan sekä kiukutella 3v. ihmistaaperon lailla ihan jokaisesta asiasta. Kurren lempipuuhiin kuuluu myös kisapaikoilla karkaaminen sekä oman villin pukkilaukan esittäminen kesken toisen ratsukon suorituksen. Kotipihan ulkopuolella Kurre ei onneksi karkaa kauas, mutta sitäkin enemmän tekisi mieli painua maan alle, kun tamma kurvailee pitkin kisa-aluetta vapaana ja villinä kaikkia ihmisiä karkuun. Routa porsaan kotiin ajaa - onneksi, ja jollain komealla shettispojalla sekä porkkanoilla houkutellen Kurre saadaan yleensä kiinni nuoruuden villeiltä bilereissuiltaan.


i. Piglet Picks Blueberries v. Fryup
KTK-II
ii. Am I Heffalump? iii. Winnie The Pooh
iie. Three O'Clock
ie. Shake The Strawberry Smoothie
iei. Broken Blueberry
iee. Rosered Raspberry
e. Maybecks Liljekonvalj
KTK-II, SHEV-I
ei. Arroyo 44
KTK-III
eii. Arrogant
eie. Ylvett
ee. Sommarbuddleja
KTK-I, VVJ-I
eei. Merriwell Slush Rush
eee. Liten Kattklockan
♡ o/t. Jälkeläisen nimi (i. Isän nimi) - s. 00.00.0000
♡ o/t. Jälkeläisen nimi (i. Isän nimi) - s. 00.00.0000


VALJAKKOAJO 0/40

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja